Spil ansvarligt - en opfordring til ansvarligt spil eller til, at man søger hjælp og vejledning

Vi opfordrer til ansvarligt spil

Her på siden ønsker vi at hjælpe danskere med at have det sjovt og få mest ud af spillesiders bonustilbud, kampagner og lignende. Det handler om én eneste ting, nemlig underholdning. Når man går ind til dette, skal man være 100% klar over dette. Du kan gå på online casino, du kan gå i biografen, eller du kan hænge ud foran Netflix hele søndagen. Du bestemmer selv, hvad du synes er sjovt, og hvad du vil bruge tid og penge på.

De fleste kender nok også til, at man kan blive grebet af noget, der er sjovt. Pludselig kan man miste fornemmelsen for tid og sted. I forhold til Netflix og biografen er konsekvenserne nok overskuelige. Du har måske mistet en dag af dit liv, og familien kan være blevet lidt trætte af dig. Spil kan have helt andre og særdeles skadelige konsekvenser. Hvis man ikke kan styre sit spil, kan man nemlig risikere at tabe en masse penge.

Vi vil som nævnt ovenfor gerne hjælpe de mange mennesker, der kan adskille sjov og underholdning fra de uheldige og skadelige sider af spil. Omvendt vil vi gerne sikre, at vores vejledninger og oplysninger ikke medvirker til, at nogle mennesker kommer i uføre. Det vigtigste er, at du som spiller bevarer kontrollen over dit spil, så du altid kan sige stop. Hvis det ikke er tilfældet, skal du søge hjælp og vejledning fra dine nærmeste eller få ekstern bistand.

Fra en spilleside har vi lånt disse vigtige huskeregler, som vi gerne vil dele med dig:
+ Spil kun for penge du har råd til at tabe
+ Hold øje med dit forbrug af både tid og penge
+ Undgå at spille for at indhente tab
+ Vær opmærksom på dig selv og snak med dine venner og familie om, hvad du laver

Hvis du bliver i tvivl, om du har et problem, så tøv ikke med at søge hjælp. Der er masser af muligheder for at få gratis hjælp, og du kan fx søge hjælpe hos Center for Ludomani. Du kan også få hjælp og værktøjer til selvhjælp på ROFUS.

Beskyttelse af mindreårige

Det er kun myndige personer, der er mindst 18 år gamle, der har lov til at spille på nettet. Kommer man i gang med at spille tidligt, er der en øget risiko for mistrivsel og afhængighed senere i livet. Spillesiderne er forpligtet til at lave et alderstjek, når du opretter en konto, og derfor bør det ikke kunne ske, at man får mulighed for at spille, hvis man er under 18 år.

Er du forælder, kan det være en god idé at afskære adgang til spillesider, hvis du har mindreårige børn. Der er mange forskellige muligheder for at blokere adgang til spillesites eller bestemte hjemmesider. Vi anbefaler, at du anvender et eller flere af disse værktøjer:
1. Betfilter – Et program, der blokerer spillesites.
2. Netkablet – En guide på dansk til forskellige hjælpeprogrammer.
3. Net Nanny – Et program, der beskytter børn fra upassende indhold på nettet.

Hvad er AlleLinks.dk?

AlleLinks.dk er oversigten over nettets bedste links. Alle kan søge om at få links optaget i dette danske linkkatalog, og alle links vil blive gennemgået af en redaktør. Hvis linket er på dansk, og hvis det lever op til en subjektiv kvalitetsvurdering, vil det blive tilføjet til AlleLinks.dk.

Seneste Kommentarer