I sidste uge blev endnu en række af Champions League-gruppespillets kampe spillet. Et klarere billede af holdenes indbyrdes statusser og fremtidige CL-chancer har hermed dannet sig. Som optakt til gruppespillets sidste kampe, som udfolder sig den 5. og 6. december, giver vi dig således en oversigt over, hvilke hold der allerede er gået videre, hvem der allerede er slået ud, og hvem der endnu har en smule håb tilbage.

En skål til vinderne og taberne

Blandt de hold, der allerede er sikret en plads i 16.-delsrunderne er Bayern München, Besiktas, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Tottenham og Barcelona. Af disse har Tottenham, City og Besiktas allerede formået at sikre sig førstepladsen i deres respektive grupper.
Derudover kan det nævnes, at Basel, Roma, Juventus, Sevilla og Liverpool alle sammen stort set er sikre på også at rykke videre.

Ver PSG vs. Chelsea  - Champions League 2014

En garanteret sidsteplads tilhører allerede nu Benfica, Qarabag, Olympiakos, Feyenoord, Maribor og Monaco, som derfor ikke for mulighed for at fortsætte deres CL-eventyr. Det samme gælder Anderlecht, APOEL, Celtic, Feyenoord, Qarabag og vel nok en smule overraskende Dortmund, som kun kan nå et tredjeplads, hvis de klarer sig godt i deres sidste kamp.

Dem, der blot har et spinkelt håb

For CSKA Moscow, Atlético Madrid, Sporting Lisbon og Spartak Moscow er der endnu håb – men et meget spinkelt et af slagsen.

For ikke nok med, at de alle skal præstere en sejr mod indehaveren af førstepladsen i deres gruppe, så skal de også håbe på, at andenpladsen i gruppen lider et nederlag. Desværre skal deres mest afgørende konkurrent i hvert af disse tilfælde spille mod indehaveren af sidstepladsen, hvilket naturligvis betyder, at der er brug for hvis ikke e mirakel så i hvert fald en utrolig mængde held.

Således har CSKA Moscow brug for en sejr mod United på udebane samt et nederlag for Basel til Benfica. Sportsnyheds- og live betting-siden, bet365, giver hermed CSKA Moscow odds 7,00 for en vidererykning.

Atlético Madrid, som både i 2014 og 2016 nåede CL-finalen, har i år præsteret en yderst svingende indstats. En sejr er nødvendig mod Chelsea, og derudover skal Roma tabe til Quarabeg, hvilket synes usandsynligt men ikke umuligt. Atlético får derfor odds 26,00 for en vidererykning.

Sporting Lisbon får kun odds 41,00 for en vidererykning. Det er fordi, at to mirakuløse ting skal ske: De skal formå at slå Barcelona, og samtidig skal Juventus tabe til Olympiakos. Til sidste har i Spartak Moskva, som skal sejre mod Liverpool og samtidig håbe, at Sevilla taber mod NK Maribor – en kombination, som giver odds 13,00.

Hvilke grupper er endnu uforudsigelige?

Gruppe F og G er uden tvivl de mest åbne og uforudsigelige grupper.

Ligesom i Premier League har Manchester City fuldstændig domineret deres gruppe (Gruppe F) i Champions League. Tilbage stod da Shakhtar Donetsk og Napoli, som har kæmpet indædt om andenpladsen.

FC Shakhtar Donetsk 2016

I deres forestående kamp skal Donetsk op imod City, og Napoli imod Feyenoord. Hvis Napoli vinder og Dontesk taber, bliver det målscoren, der afgør, hvem der rykker videre. Men hvis Donetsk blot formår at præstere et uafgjort resultat, kan de ånde lettet op. Donestk og Napoli får derfor henholdsvis odds 1,36 og 3,00 for en plads i 16.-delsrunderne.

I Gruppe G handler det om Porto, som sidste år nuppede FCK's plads i 16.-delsrunderne, og det kontroversielle upcoming-hold, Leipzig.

Begge hold har lige nu syv point i gruppen. På grund af målscoren har Porto blot brug for en sejr mod Monaco. Dette vurderer bet365, at der er gode chancer for. De giver således Porto vidererykningsoddsene 1,33 og Leipzig odds 3,25.
Hvad er AlleLinks.dk?

AlleLinks.dk er oversigten over nettets bedste links. Alle kan søge om at få links optaget i dette danske linkkatalog, og alle links vil blive gennemgået af en redaktør. Hvis linket er på dansk, og hvis det lever op til en subjektiv kvalitetsvurdering, vil det blive tilføjet til AlleLinks.dk.

Seneste Kommentarer